Gaza-reservisten geven uit protest medailles terug

maandag 9 juli 2018 |  Redactie Israel Today
Vierhonderd reservisten die in 2014 in de laatste Gaza-oorlog (Zuk Eitan) waren ingezet, hebben zondag hun onderscheidingsteken teruggegeven, dat was uitgereikt aan elke soldaat die tijdens de 50 dagen durende operatie in de Gazastrook in het Israëlische leger heeft gediend.

Afbeelding: Reservisten van het Israëlische leger protesteren voor de ambtswoning van premier Benjamin Netanyahu (foto: Yonatan Sindel/Flash90)

De soldaten protesteren daarmee tegen de regering, omdat die er nog steeds niet in is geslaagd om de lichamen van de gesneuvelde soldaten Oron Shaul en Hadar Golding, die door Hamas in de Gazastrook werden vastgehouden, naar Israël te brengen.

Een onderscheiding die geen waarden vertegenwoordigt, is waardeloos. Operatie 'Zuk Eitan' is niet beëindigd totdat de laatste van de strijders naar huis naar zijn familie is teruggekeerd, volgens een verklaring van de soldaten die voor het ambtswoning van premier Benjamin Netanyahu protesteerden.

De ouders van de twee gevallen soldaten bekritiseren ook de regering, die herhaaldelijk beloofd heeft alles in het werk te stellen om 'hun zonen terug te brengen'. Uit protest hebben zij dit jaar niet deelgenomen aan de herdenkingsplechtigheid voor de soldaten die bij de operatie in de Gazastrook om het leven zijn gekomen.

(Volgens het dagblad Ha'aretz bemiddelt Duitsland tussen Gaza en Israël over een uitwisseling van gevangenen).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.