Video van de dag: Samen zingen in de Davidstoren

maandag 9 juli 2018 |  Redactie Israel Today
U herinnert zich misschien nog het 'Koolulam' project van een andere video die we u lieten zien als 'Video van de dag'. Het is een initiatief om mensen met verschillende achtergronden uit alle geledingen van de multiculturele Israëlische samenleving samen te brengen. Binnen een paar uur zingen ze samen een ingestudeerd lied.

Een dergelijke bijeenkomst werd in juni in de Davidstoren in Jeruzalem gehouden. In totaal werden 1000 mensen uitgenodigd om samen een lied in te studeren. Het evenement vond plaats ter ere van het bezoek van de Indonesische sjeik Haji Yahya Cholil Staquf, de secretaris-generaal van een van de grootste moslimorganisaties ter wereld.

Zo ontmoetten Joden, christenen en moslims die elkaar nog nooit eerder hadden gezien elkaar om middernacht, na het einde van de Ramadan, om een lied te zingen in drie talen, Engels, Hebreeuws en Arabisch. Al na een uur kon het lied 'One Love' van Bob Marley worden gezongen. Geniet van het luisteren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.