Palestijnen weigeren EU-delegatie te ontmoeten

Sunday, July 08, 2018 |  Redactie Israel Today
De Europese Unie is zeer boos op de premier van de Palestijnse Autoriteit, Rami Hamdallah, nadat hij geweigerd heeft een EU-delegatie tijdens haar bezoek aan de Palestijnse Autoriteit te ontvangen.

Afbeelding: Palestijnse premier Rami Hamdallah (Archieffoto: Flash90)

De reden voor de weigering van Hamdallah was de Europese vraag naar informatie over het gebruik van EU-subsidies, met op de achtergrond het vermoeden dat het geld zou worden gebruikt om de salarissen van terroristen te betalen en niet in het belang van het Palestijnse volk.

Ambtenaren van de Europese Unie zeiden na het incident dat zij zeer ontevreden waren over de prestaties van de Palestijnse premier Hamdallah en zijn houding ten opzichte van de delegatie.

Aan Israëlische zijde wordt deze stap van de Europeanen gezien als een voortzetting van het besluit van de Australische regering om de steunbetalingen aan de Palestijnse Autoriteit stop te zetten, omdat de Palestijnen weigerden informatie te verstrekken over het gebruik van de fondsen en omdat zij vermoeden dat de betalingen zouden worden gebruikt om de salarissen van terroristen te financieren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.