Minister van Landbouw bezoekt Tempelberg

Sunday, July 08, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische minister van Landbouw Uri Ariel (Het Joodse Huis) heeft zondagochtend als eerste Knessetlid gebruik gemaakt van de nieuwe bezoekregeling voor Knessetleden op de Tempelberg. Vorige week heeft premier Benjamin Netanyahu het verbod op bezoeken van Knessetleden opgeheven, al is het met enige beperkingen.

De minister sloot zich op zondagochtend aan bij de eerste groep Joden en bezocht de Tempelberg, twee weken voor Tisha Be'Av, waarop de vernietiging van de tempels wordt herdacht. 'We hopen en bidden dat de Tisha Be'Av een dag van vreugde zal worden, dat de tempel zal worden herbouwd, zoals de profeten zeggen, zodat we opnieuw alle offers kunnen offeren waarover we lezen in de sidra Pinehas [Numeri 25:10 - 30:1], zei de minister.

Volgens de nieuwe bezoekregeling moet een Knessetlid zijn bezoek minstens 24 uur van tevoren aanmelden, zodat het bezoek kan worden gecoördineerd met de politie, rekening houdend met de actuele situatie. Het bezoek moet worden goedgekeurd door de hoofdcommissaris van politie van Jeruzalem.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.