Branden in de bergen van Jeruzalem en bij Gazastrook

vrijdag 6 juli 2018 |  Redactie Israel Today
Brandende vliegers uit de Gazastrook zijn niet altijd de oorzaak van het uitbreken van een brand. Donderdagmiddag brak er een grote brand uit in de bergen van Jeruzalem nabij de plaats Beit Meir, die pas na enkele uren onder controle kon worden gebracht.

Drie brandweerploegen en acht blusvliegtuigen waren betrokken bij het blussen van de brand, die zich dreigde uit te breiden naar een rij huizen in Beit Meir. Daarom werden verschillende huizen door de brandweer geëvacueerd.

Ook in Jeruzalem zelf brak brand uit bij het Academisch Centrum Lev in Givat Mordecai. Niemand raakte gewond bij een van beide branden.

Terug naar de vuurvliegers en heliumballonnen: In het zuiden van het land hebben ballonnen uitgerust met brandende materialen gisteren nog vijf branden veroorzaakt. Vooral bij het waterreservoir Shikma bij de kibboets Zikim was een grote brand uitgebroken.

Brand bij het Shikma-waterreservoir

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.