Iron Dome-installaties opgesteld nabij de Gazastrook

vrijdag 6 juli 2018 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische leger heeft in het zuiden van het land enkele raketafweersystemen van Iron Dome opgesteld. Een woordvoerder van het leger legde uit dat na een nieuwe beoordeling van de veiligheidssituatie was besloten tot deze stap.

Afbeelding: Het raketafweersysteem Iron Dome in het zuiden van het land (Archieffoto: Talucho/Flash90)

In de afgelopen dagen heeft het ministerie van Defensie met succes weer een reeks testen van het verdedigingssysteem met succes afgesloten. Er werden verschillende scenario's doorgenomen. Men zal verder doorgaan met de verdere ontwikkeling van het succesvolle Iron Dome systeem, om te zorgen voor een optimale verdediging van de Staat Israël en zijn burgers, zei een woordvoerder van het Ministerie van Defensie.

De afgelopen weken zijn er vanuit de Gazastrook herhaaldelijk raketten afgevuurd op Israëlische dorpen in het grensgebied. Niemand is gewond geraakt door deze aanvallen, maar er vielen wel enkele raketten en mortiergranaten in de directe omgeving van huizen en een kleuterschool. De Iron Dome installaties moeten de Israëlische burgers beschermen tegen verdere raketaanvallen in het geval van een escalatie van de situatie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.