Video van de dag: Azrieli Sarona Toren in Tel Aviv

Friday, July 06, 2018 |  Redactie Israel Today
Ongeveer drie weken geleden werd in Tel Aviv de Azrieli Sarona Toren, de hoogste wolkenkrabber van het land, in gebruik genomen. Het nieuwe indrukwekkende gebouw met een hoogte van 238,5 meter ligt direct naast het Sarona-complex en telt 61 verdiepingen, waarvan de meeste gebruikt worden voor kantoren. De eerste drie verdiepingen herbergen een winkelcentrum. Daaronder bevindt zich een ondergrondse parkeergarage van zeven verdiepingen. Naast kantoren van toonaangevende bedrijven zoals Amazon Israel, Facebook Israel, Booking en meer, zal de wolkenkrabber onderdak bieden aan een vijf verdiepingen tellend hotel met 160 kamers. 60 procent van het gebouw is reeds verhuurd.

De video toont de inwijding van de wolkenkrabber met een indrukwekkend lichtspel. Bij het binnenrijden van Tel Aviv vanuit het zuiden, kun je de toren niet over het hoofd zien vanwege zijn ongewone vorm. De wolken worden in de gevel van de wolkenkrabber weerkaatst, waardoor deze bijna doorzichtig lijkt.

Het zal niet lang duren voordat een nieuwe wolkenkrabber de titel van het hoogste gebouw in Israël overneemt van de Azrieli Sarona Toren. Op de grens van de steden Tel Aviv, Ramat Gan en Givatayim is een wolkenkrabber van 100 verdiepingen gepland, die een hoogte van 440 meter zal hebben, waarmee vergeleken de Sarona Toren klein lijkt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.