Palestijn gedood bij doorbreken grenshek met Israël

Tuesday, July 03, 2018 |  Redactie Israel Today
Maandag hebben Palestijnse militanten opnieuw geprobeerd het grenshek van de Gazastrook te doorbreken en een onbezette waarnemingspost van het Israëlische leger in brand te steken.

Afbeelding: Rellen bij de grens van de Gazastrook (Archieffoto: Wissam Nassar/Flash90)

Israëlische soldaten merkten vier verdachte personen op, die uitgerust met kniptangen en brandbare materialen door het grenshek waren gedrongen en op Israëlisch grondgebied waren gekomen. De soldaten openden vervolgens het vuur op de indringers. Een van hen werd gedood, een andere gewond.

Tijdens het incident werden de soldaten beschoten. De gewonde terrorist werd voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht, een derde terrorist werd voor verhoor overgedragen aan de Veiligheidsdienst.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei: 'Alleen Hamas is verantwoordelijk voor wat er in Gaza gebeurt en voor alle pogingen om het grenshek te doorbreken en veiligheidsinstallaties te beschadigen. Het Israëlische leger neemt dit soort incidenten zeer serieus en zal gepast blijven reageren'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.