Video van de dag: Nachal Charedi, orthodoxe soldaten

Tuesday, July 03, 2018 |  Dov Eilon
In deze dagen wordt in Israël weer veel over de militaire dienstplicht van orthodoxe Joden gesproken. De Knesset heeft maandagavond laat in eerste lezing een nieuwe wet inzake de militaire dienstplicht aangenomen.

Niet alle orthodoxe Joden (charedim) weigeren in het Israëlische leger te dienen. In 1999 werd het Netzach Yehuda Bataljon opgericht, dat bekend is als 'Nachal Charedi'. Dit was bedoeld om orthodoxe Joden de kans te geven in het leger te dienen en hun geloof te blijven belijden. Nachal Charedi is een gevechtseenheid die actief is in de omgeving van Jenin, in het noorden van de Westbank. Hoewel hij in het begin nog maar 18 leden had, was het aantal in 2009 al gegroeid tot 1000 soldaten.

De video van vandaag laat ons kennis maken met deze zeer bijzondere eenheid van het leger. Voormalige soldaten van de Nachal Charedi zijn nu geïntegreerd in alle delen van de samenleving. Aan het einde van de video worden de gevallen unitaire soldaten herdacht die hun leven hebben opgeofferd voor de veiligheid van de staat Israël en zijn burgers.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.