Zes gewonde Syriërs naar Israëlische ziekenhuizen

zondag 1 juli 2018 |  Redactie Israel Today
Zes gewonde Syrische burgers zijn vrijdag tijdens een nachtelijke operatie naar Israël gebracht voor medische behandeling. Onder de middelzwaar tot zwaargewonde Syriërs bevinden zich vier kinderen van wie de families zijn omgekomen in de gevechten tussen het Syrische leger en rebellen.

Vrijdagnacht werd de medische eenheid van het noordelijke commando van het Israëlische leger naar het grenshek in de zuidelijke Golanhoogten geroepen. Daar werden zes gewonde Syriërs, waaronder vier kinderen, overgedragen aan de Israëlische soldaten.

Nadat de gewonden ter plaatse de eerste medische hulp van het Israëlische leger hadden ontvangen, werden ze naar verschillende ziekenhuizen in Noord-Israël gebracht, waar sommigen van hen complexe operaties zullen moeten ondergaan.

Een gewond Syrisch kind krijgt medische zorg van het Israëlische leger (Foto's: IDF)

Diezelfde nacht bracht het Israëlische leger enkele tonnen voedsel, medicijnen en andere hulpgoederen naar de Syrische grens om de Syrische burgers te helpen in vier vluchtelingenkampen die hun huis verloren hadden tijdens het recente Syrische offensief (artikel).

Sinds 2013 zijn meer dan 3500 Syrische burgers naar Israël gebracht voor medische behandeling. Daarnaast zijn sinds 2016 meer dan 1300 Syrische kinderen naar Israël gekomen om gedurende één dag in Israëlische klinieken te worden behandeld. In augustus 2017 bouwde het Israëlische leger in samenwerking met een internationale hulporganisatie een veldhospitaal in de zuidelijke Golanhoogten, waar al zo'n 6.000 patiënten zijn behandeld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.