Israëlische hulpgoederen in de nacht naar Syrië

vrijdag 29 juni 2018 |  Redactie Israel Today
Ongeveer 120.000 Syrische burgers hebben sinds het begin van Assad's aanvallen op Dara'a hun huizen verlaten en bivakkeren nu nabij de grens met Israël. De vluchtelingenstroom gaat door. Het Israëlische leger heeft duidelijk gemaakt,dat het de grens niet zou openstellen voor de Syriërs.

Om de Syrische vluchtelingen te helpen heeft het Israëlische leger donderdagavond honderden tonnen hulpgoederen naar vier verschillende plaatsen in de buurt van Syrische vluchtelingenkampen gebracht. Het gaat om ongeveer 300 tenten, 13 ton voedsel, 15 ton babyvoeding, drie pallets met medicijnen en 30 ton kleding en schoenen.

De hulpgoederen werden in een nachtelijke operatie naar vier verschillende locaties gebracht, op korte afstand van vluchtelingenkampen. Het Israëlische leger benadrukte dat het de grens niet voor Syrische vluchtelingen kon openen, wegens de veiligheidsbelangen van Israël, zei een woordvoerder.

De hulpgoederen werden in de nacht aan de grens uitgeladen (foto's: IDF).

Het Israëlische leger verleent al enkele jaren humanitaire hulp aan de Syriërs. In het kader van het project 'Goede Buurman worden gewonde Syrische burgers behandeld in Israëlische ziekenhuizen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.