Geen regel in de krant over bekogelen van prins William

vrijdag 29 juni 2018 |  Redactie Israel Today
Het bezoek van prins William is zonder incidenten verlopen, zoals dat betaamt bij het bezoek van een apolitieke figuur aan een politiek beladen regio. Toch heeft zich een incident voorgedaan, meldde de Arabische krant Quds News.

Toen prins William op bezoek ging bij Palestijnse en VN-ambtenaren in Ramallah, gooiden Palestijnse kinderen stenen naar zijn voertuig. De krant merkte op, dat de bewoners van het vluchtelingenkamp Jalazun niet op de hoogte waren geweest van het bezoek van de prins, en toen ze plotseling een Britse vorst buiten hun huis aantroffen, werden ze woedend. Veel Palestijnen verwijten de Britten nog steeds dat ze 'hun' land aan de Joden hebben overgedragen.

Opmerkelijk bij deze gebeurtenis, waarbij de prins ongedeerd bleef, is niet dat Palestijnse kinderen, die worden opgevoed met een constant dieet van haatdragende opruiing tot dergelijk geweld overgingen; het is dat de mainstream media de steniging van de toekomstige koning van Groot-Brittannië volledig negeerden.

Iedereen die dit conflict al geruime tijd volgt, weet dat, als prins Willem door Joodse pioniers was bekogeld, het voorval wereldwijd belangrijk nieuws zou hebben opgeleverd. Maar waarom schrijven ze niets wanneer Palestijnse kinderen dit doen?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.