12 raketten uit Gazastrook na aanval op Hamas-auto

Wednesday, June 27, 2018 |  Redactie Israel Today
Afgelopen nacht klonken weer de sirenes in het grensgebied met de Gazastrook. Het eerste raketalarm klonk om 1:50 uur, en dit herhaalde zich tot 4 uur in de ochtend. Het Israëlische leger meldde dat in totaal 12 raketten vanuit de Gazastrook richting Israël waren afgeschoten.

Afbeelding: Raketten van de al Quassam Brigade, de militaire tak van Hamas, tijdens een anti-Israëlische militaire parade in Gaza (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Ten minste drie ervan zijn onderschept door het raketafweersysteem Iron Dome, zei een woordvoerder van het Israëlische leger. De raketten hebben geen schade aangericht en niemand raakte gewond, meldde de woordvoerder.

Vóór de raketaanval had de Israëlische luchtmacht de auto aangevallen van een Hamas-bevelhebber die verantwoordelijk is voor de brandende vliegers en ballonnen met explosieven. Alleen de auto werd aangevallen, zonder dat iemand gewond raakte. Volgens Hamas was de raketaanval op Israël een reactie op de Israëlische aanval, 'ter verdediging van het Palestijnse volk', aldus een Hamas-woordvoerder.

Een paar dagen geleden heeft Hamas aangekondigd dat het vanaf nu op elke Israëlische aanval zal reageren met een raketbeschieting. Hamas veroorlooft zich deze escalatie, omdat het ervan overtuigd is dat Israël niet geïnteresseerd is in een nieuwe confrontatie met Hamas.

Arabieren in de Gazastrook zetten een brandende vlieger in elkaar. (foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Israëlische inwoners die in het grensgebied van de Gazastrook wonen, voelen zich echter al geruime tijd middenin een conflict met Hamas. Al wekenlang hebben ze te lijden van raketbeschietingen, brandende vliegers en ballonnen met explosieven, die al voor miljoenen aan schade hebben veroorzaakt. Gisteren waren er vijf branden op verschillende plaatsen, veroorzaakt door de vliegers en ballonnen.

Ondanks de nachtelijke raketbeschieting probeert men in het zuiden toch door te gaan met het dagelijkse leven. Het onderwijs in de basis- en kleuterscholen is vandaag gewoon doorgegaan.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.