Video van de dag: Voetbal verbindt

Wednesday, June 27, 2018 |  Redactie Israel Today
Tijdens zijn bezoek aan Tel Aviv dinsdag heeft prins William in Jaffa ook gekeken naar Joodse en Arabische kinderen bij het voetballen en ook zelf geprobeerd op het doel te schieten.

De video van vandaag toont ons niet alleen het bezoek van de prins, maar introduceert ons ook het programma 'The Equalizer' (De Gelijkmaker), waarin Joodse, Arabische, Druzische en Bedoeïense kinderen samen voetballen. Niet alle ouders kunnen het zich veroorloven om hun kind in te schrijven bij een voetbalclub. En voor deze kinderen is het programma bedoeld. Het geeft hen de kans om niet alleen hun favoriete spel te spelen, maar ook om de andere kinderen van een andere kant te leren kennen, door samen te spelen. Een keer per maand is er een toernooi.

De kinderen zien elkaar als voetballers en niet als Joden, Arabieren, druzen of bedoeïenen. Het gezamenlijke spel verbindt de kinderen en doorbreekt vooroordelen. Aan het eind van de video is er een gemeenschappelijke foto met de prins, die overigens ook voorzitter is van de Engelse voetbalbond.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.