Mishandelt de IDF werkelijk Palestijnse vrouwen?

Monday, June 25, 2018 |  Tzvi Sadan
Er bestaat niets ergers, dan moreel verantwoorde doelen voor immorele doeleinden te kapen. Al decennialang heeft het anti-Israël activisme de mensenrechten zo gekaapt door Israël te delegitimeren. Deze campagne, aangewakkerd tijdens de Wereldconferentie tegen racisme in 2001 in Durban (Zuid-Afrika), is geslaagd, ondanks dat de aanklacht tegen 'Israëlische apartheid' geen enkel tastbaar bewijs bevatte.

Een week geleden heb ik in het artikel 'The Next Planned EU/UN Punch to Israel's Face' (De volgende geplande EU/VN-vuistslag in Israëls gezicht) geschreven over de cultuur van straffeloosheid die binnen het israëlische leger zou heersen, en Europa's nieuwe propaganda­campagne tegen Israël onthuld, die zich richt op vermeende IDF-mishandeling van Palestijnse vrouwen. 'Gendergevoeligheid', schreef ik daar, 'is tegenwoordig een belangrijke factor, vooral als het om Palestijnse vrouwen gaat.'
Zoals het ging met het kapen van mensenrechten voor duistere doeleinden, zo gaat het nu met 'MeToo'. Er wordt nu een volkomen legitiem moreel doel toegeëigend om de Staat Israël af te schilderen als een soort zedendelinquent en kindermishandelaar.

Op de sociale media is momenteel een foto te zien dat aantoont dat deze campagne al minstens een jaar loopt. Reeds in augustus 2017 drong het Knessetlid Bezalel Smotrich (Joods Huis) er bij zijn volgelingen op aan om een opnieuw geposte foto te delen, die oorspronkelijk was geüpload door Zweedse activisten die deze foto presenteerden als bewijs dat Israël vrouwen mishandelt.

Helaas voor de Zweden herkende Smotrich echter de arme Palestijnse vrouw die door de soldaat werd weggesleept als nicht van een van zijn vrienden. Deze foto, zo schreef hij, 'werd genomen bij de ontruiming van het [Joodse] 'Huis van Vrede' in Hebron en de roodharige werd op de foto gesleept,' onthulde Smotrich, 'is een Joodse pionier ... de nicht van een kennis van mij'.

Zoals blijkt uit de recente dood van een baby in Gaza, maakt het geen verschil of je dergelijke leugens aan het licht brengt. Denk aan deze kop uit de New York Times: 'Een kind uit Gaza sterft. Een symbool is geboren. Het debat begint.' De krant probeert niet eens om zijn vooringenomenheid te verbergen aangezien het de moeder en de dode baby in een pieta-scène afbeeldt, die bedoeld is om elke twijfel bij de lezer weg te nemen, dat de vermeende schurken (Israël) 'Christus-moordenaars' zijn.

En nu, zou het enig verschil uitmaken dat Israël heeft ontdekt dat de acht maanden oude Layla Ghadour niet stierf aan een bijtend gas (en wie neemt een baby mee naar een gewelddadige gebeurtenis?), maar eerder aan een hartkwaal, en dat Hamas € 2.000 aan de familie betaalde om Israël van haar dood te beschuldigen? Degenen die dergelijke verhalen verzinnen en degenen die ze gretig consumeren maken zich niet druk over om zulke ongemakkelijke zaken als de waarheid. Hun enige belang is het rechtvaardigen van hun haat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.