Israël lanceert Patriot raket tegen drone uit Syrië

Sunday, June 24, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische luchtmacht heeft zondagmiddag een Patriot raket afgevuurd op een drone, die van Syrië op weg was naar Israël. Na het afschieten van de raket had de drone zich weer teruggetrokken, verklaarde een woordvoerder van het Israëlische leger.

De lancering van de Patriot raket was te zien vanuit de noordelijke Isralische stad Tzfat (Safed) (zie video). De drone werd niet geraakt door de Patriot raket. Het incident vond plaats op de noordelijke Golanhoogte, een regio die onder controle staat van de Syrische president Assad.

De woordvoerder van het Israëlische leger verklaarde verder dat het luchtverdedigingssysteem de bedreiging al voor het bereiken van het het Israëlische luchtruim waarnam. 'Het leger staat geen schendingen toe van de Israëlische soevereiniteit in het luchtruim van de Staat Israël en komt in actie tegen elke poging om de burgers van Israël te schaden', zei de woordvoerder.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.