Vier soldaten licht gewond door ongeval of aanslag

Sunday, June 24, 2018 |  Redactie Israel Today
Zaterdagavond raakten vier Israëlische soldaten licht gewond, toen ze in de buurt van de nederzetting Betar Illit werden aangereden door een Arabische chauffeur. Daarna vluchtte hij naar het nabijgelegen dorpje Husan.

Afbeelding: Soldaten op de plaats van de botsing (Foto: Flash90)

De licht gewonde soldaten, waaronder drie vrouwelijke soldates, werden ter plaatse behandeld en vervolgens naar het Sha'are Tzedek-ziekenhuis in Jeruzalem gebracht. Veiligheidstroepen begonnen een zoektocht naar de automobilist. Men ging er van uit, het een autoaanval was geweest.

Vanmorgen heeft de Arabische chauffeur zich gemeld bij de Israëlische veiligheidstroepen. Hij werd gearresteerd en ondervraagd door de Israëlische veiligheid. Tijdens zijn verhoor zei de bestuurder dat het incident van gisteren een verkeersongeval was en dat hij geen strafblad heeft.

De gearresteerde bestuurder van de auto (foto: Israëlische legerwoordvoerder )

Het onderzoek is nog niet afgerond, dus het is nog niet duidelijk het gisteren een terroristische aanslag was of een echt ongeval, waarbij de bestuurder door de eerste schok eerst op de vlucht sloeg. Het is niet gebruikelijk dat een terrorist zich meldt bij de veiligheidstroepen. Het is ook mogelijk dat hij hoopt dat dit zijn straf zal verminderen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.