Video van de dag: Het verbrande zuiden

Thursday, June 21, 2018 |  Redactie Israel Today
De video van vandaag brengt ons naar het zuiden van het land en is dit keer helaas geen prettige video. Twee maanden geleden brandde er een veld bij de grens met Gaza. Tijdens het blussen van de vlammen werd voor de eerste keer een vlieger gevonden. Dit was het begin van de terreur van de brandende vliegers, die tot nu toe meer dan 400 branden hebben veroorzaakt.

De Palestijnse Arabieren houden van het land en zijn bereid om elke centimeter ervan te verbranden om het te bewijzen.

Van de gebieden in de buurt van de grens is 25 procent verbrand, wat zeer grote schade heeft toegebracht aan landbouw en natuur. Het dierlijk leven lijdt ook onder de branden die zijn veroorzaakt door de vliegers en ballonnen uit de Gazastrook. Veel dieren verbrandden of verloren hun natuurlijke leeftgebied. De volledige omvang van de schade is nog niet bekend.

Meer dan 600 van deze brandende vliegers konden door het Israëlische leger worden onderschept, maar dat is slechts twee derde van de vliegers uit Gaza. Elke dag breekt er ergens in het zuiden weer brand uit. Een oplossing voor het probleem is nog niet in zicht. De video laat zien hoe het eens groene zuiden zwart is geworden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.