45 raketten en mortiergranaten in één nacht

woensdag 20 juni 2018 |  Redactie Israel Today
De inwoners van het grensgebied van de Gazastrook hadden een allesbehalve rustige nacht. Tussen half twee en vijf uur waren er steeds raketalarmen. Niet minder dan dan 45 raketten en mortiergranaten werden vanuit de Gazastrook naar Israëlische locaties in de westelijke Negev afgevuurd.

Afbeelding: Een raket explodeerde nabij een kleuterschool (Foto: politiewoordvoerder).

Zeven raketten werden onderschept door het afweersysteem Iron Dome, maar minstens drie zouden binnen Israëlische steden in de regio Eskol zijn ontploft en daarbij auto's en huizen hebben beschadigd. Gelukkig raakte niemand gewond.

Voordat de raketbeschietingen begonnen, had de Israëlische luchtmacht een stelling van Hamas aangevallen als reactie op de brandende vliegers en ballonnen die gisteren wel 20 branden hebben veroorzaakt.

Één van de raketten explodeerde op een weg in een stad in de regio Eshkol (Foto: Veiligheid regio Eshkol)

Als reactie op de raketbeschietingen van afgelopen nacht heeft de Israëlische luchtmacht tientallen posities van Hamas in Gaza aangevallen, waaronder drie militaire doelwitten van Hamas in het zuiden van de Gazastrook. Woensdagmiddag heeft het Israëlische leger op een groep terroristen geschoten die op het punt stonden ballonnen met brandende delen naar Israël te laten vliegen.

Israëlische aanvallen in de Gazastrook.

Ondanks de escalatie in het zuiden is het onderwijs in de scholen en kleuterscholen gewoon doorgegaan. De leerlingen van de middelbare school hadden vandaag hun laatste schooldag en beginnen vandaag aan hun zomervakantie, die zal duren tot 2 september.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.