Israëlische leger reageert op brandende vliegers

Monday, June 18, 2018 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische leger heeft in de nacht van zondag op maandag gereageerd op de nooit eindigende vliegerterreur uit de Gazastrook door met gevechtsvliegtuigen negen Hamas-doelen aan te vallen, waaronder een munitiefabriek en twee militaire faciliteiten van Hamas in de noordelijke Gazastrook.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei dat de terroristen meerdere malen waren gewaarschuwd voor het voortzetten van de vliegerterreur. Daarbij kwamen de afgelopen dagen ook helium­ballonnen waaraan explosieven waren bevestigd, die een grote bedreiging vormen voor Israëlische burgers in het grensgebied.
'De aanvallen werden uitgevoerd naar aanleiding van de brandende vliegers en ballonnen met explosieven. Dit zijn terreurdaden die de Israëlische bevolking in het zuiden van het land in gevaar brengen en grote schade op Israëlisch grondgebied veroorzaken,' zei de woordvoerder. Er zijn geen berichten over gewonden als gevolg van Israëlische aanvallen.

Gisteren nog landde een van deze ballonnen op een binnenplaats van een huis. Een kind dat de ballon in een boom zag, kon op het laatste moment door zijn grootvader worden tegengehouden om de ballon in zijn hand te nemen.

Een ballon met explosieven in een boom naast een huis (foto: politiewoordvoerder)

Maandagochtend vroeg waren er enkele raketalarmen in het grensgebied met de Gazastrook. Volgens berichten van het Israëlische leger werden drie raketten geregistreerd die vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied zijn afgevuurd. Een van de raketten explodeerde echter nog binnen de Gazastrook. De twee andere raketten landden in het open veld zonder schade aan te richten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.