Weer branden in zuidelijk Israël; IDF treedt harder op

Sunday, June 17, 2018 |  Redactie Israel Today
De terreur van de brandende vliegers ging afgelopen weekeinde verder. Hoewel er geen 5000 ballonnen met vuur waren, zoals Hamas had aangekondigd, bereikten voldoende brandende vliegers en nu ook ballonnen met brandende delen hun bestemming en veroorzaakten 20 branden in het grensgebied met de Gazastrook.

De extreme hitte maakte het voor brandweerlieden moeilijk om de vele branden onder controle te krijgen. Die hebben aanzienlijke schade toegebracht aan de natuur. Naast tarwevelden en bossen werden ook een groot aantal dieren het slachtoffer van de vlammen. Op een plaats vlakbij de grens raakten ook bijenkasten in brand.

Brandende bijenkasten (Foto: Israëlische Park en Natuurautoriteit)

Het Israëlische leger begon dit weekeinde krachtiger op te treden tegen de verantwoordelijken voor de vliegers en ballonnen. Gisteravond is er bijvoorbeeld voor het eerst op een groep terroristen geschoten die op het punt stond meer vliegers en ballonnen op te laten. De aanval werd uitgevoerd met raketten. Volgens berichten uit Gaza zijn er twee mensen gewond geraakt.

Afgelopen nacht heeft het Israëlische leger geschoten op de auto van een van de verantwoordelijken voor de brandende vliegers. Volgens berichten in de media wist het leger dat de auto op het moment van de aanval leeg was. De aanval moest een waarschuwing zijn.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei: 'De afgelopen dagen heeft het leger de andere kant gewaarschuwd en verschillende aanvallen uitgevoerd in de buurt van groepen die verantwoordelijk zijn voor de vliegers. Het Israëlische leger zal in toenemende mate op verschillende manieren tegen dit soort terreurdaden optreden. De terroristische organisatie Hamas is verantwoordelijk voor wat er in de Gazastrook gebeurt en moet de gevolgen daarvan dragen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.