'Terreurvliegers' beantwoorden met 'Vredesballonnen'

Sunday, June 17, 2018 |  Redactie Israel Today
Israëlische kinderen (en hun ouders) die in de aan de Gazastrook grenzende regio wonen, hebben dit weekeinde iets bijzonders gedaan als reactie op de aanhoudende Palestijnse aanvallen op hun gemeenschappen.

Afbeelding: Archieffoto Yonatan Sindel/Flash90.

De afgelopen weken hebben Hamas en andere terroristische activisten vanuit de Gazastrook vliegers en ballonnen met brandende stoffen naar het zuiden van Israël laten vliegen. De ontstane branden hebben grote schade aangericht, met name aan Israëlische landbouwbedrijven in het gebied.

De bewoners van Kibbutz Nir Am besloten er iets aan te doen. Zaterdag kwamen de kinderen van de kleine gemeenschap dus massaal naar buiten en lieten hun eigen ballonnen op in de richting van Gaza. Maar in plaats van vuur droegen deze ballonnen een boodschap van vrede in de vorm van snoep.

Een Israëlische diplomaat die in Noorwegen werkte, verwoordde wat de ballonnen bedoelen te zeggen: 'De kinderen in Gaza, onschuldige slachtoffers van het wrede #Hamas-regime, verdienen het te weten dat kinderen in #Israël hen niet haten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.