Israëlische startups gaan Duitse webwinkel helpen

vrijdag 15 juni 2018 |  Redactie Israel Today
In Israël worden al vele jaren levensmiddelen via internet verkocht. Elke Israëlische voedselketen exploiteert een online supermarkt waar klanten vanuit hun huis of kantoor kunnen winkelen. Een paar uur later wordt de aankoop geleverd.

Afbeelding: Online winkelen bij de Israëlische Shufersal supermarkt (Foto: Dov Eilon)

In Duitsland staat de verkoop van voedsel via internet nog in de kinderschoenen. Hoewel er een aantal websites zijn die het mogelijk maken om een bepaalde selectie van producten online te bestellen, gaat het meestal om 'droge' artikelen, dus niet om verse waren zoals melk of kaas. Levering gebeurt meestal per post.

De Duitse keten EDEKA wil daar nu verandering in brengen en de verkoop van voedsel via internet bevorderen. Aangezien Israël op dit gebied al heel wat ervaring heeft opgedaan, nodigde de supermarktketen afgelopen maandag een Israëlische delegatie van starters uit naar zijn hoofdkwartier om hun diverse producten en technische oplossingen aan een team van experts van EDEKA voor te stellen. De bijeenkomst werd georganiseerd door de economisch afdeling van de Israëlische Ambassade in Berlijn.

Rolf Lange, hoofd Corporate Communications bij EDEKA, zei: 'Israël staat bekend om zijn innovatie en creativiteit en dat is wat we zoeken als we geschikte technologieën evalueren op onze weg naar digitale transformatie. We kijken ernaar uit om Israëlische starters te ontmoeten en te horen hoe we kunnen samenwerken om onze leidende positie in de Duitse retailsector te behouden'.

Doron Abrahami, hoofd van de economische afdeling van de Israëlische ambassade, zei: 'Er zijn meer dan 250 Israëlische starters die gespecialiseerd zijn in retail en die high-tech oplossingen bieden voor onder meer logistiek, online handel en zoekfuncties. Wereldwijde online retailers zoals Amazon, Alibaba, eBay en Sears hebben R&D centra in Israël. Andere belangrijke spelers in de internationale detailhandel komen naar Israël om nieuwe technologieën te op te sporen die hun bedrijven kunnen helpen om in de voorhoede van de digitale transformatie te blijven'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.