Netanyahu biedt Iran Israëlische watertechnologie aan

maandag 11 juni 2018 |  Redactie Israel Today, Benjamin Netanyahu
Premier Benjamin Netanyahu heeft zondag in een twee minuten durende video het Iraanse volk hulp aangeboden bij de problemen met de watervoorziening in Iran. Israëlische watertechnologie zou 'talloze Iraanse levens' kunnen redden van het 'wrede en tirannieke regime dat hun levensbelangrijk water ontzegt'.

De ongebruikelijke video, die werd gepubliceerd op de Perzische website van de Staat Israël, begint met het drinken van een glas water door premier Netanyahu. Dan richt hij zich tot het Iraanse volk:
'Vandaag zal ik Iran een ongekend aanbod doen. Het heeft te maken met water. Israël staat aan de zijde van het Iraanse volk en daarom wil ik talloze Iraanse levens helpen redden.' zei hij.

Hij citeerde een rapport van de Iraanse meteorologische organisatie, dat bijna 96 procent van Iran te lijden heeft van droogte, en noemde een voormalige Iraanse minister van Landbouw die had verklaard dat 50 miljoen Iraniërs hun huizen misschien moeten verlaten als gevolg van milieuschade.
Netanyahu beschuldigde het Iraanse regime van Teheran hiervan. 'Miljoenen Iraanse kinderen lijden onder wanbeheer, incompetentie en diefstal van essentiële hulpbronnen door het Iraanse regime,' zei hij en legde uit dat de door Teheran veroorzaakte gebreken kunnen worden verholpen door het gebruik van Israëlische technologieën en oplossingen.

'Wel, Israël heeft ook problemen met water. We hebben geavanceerde technologieën ontwikkeld om ze aan te pakken. Israël recycelt bijna 90% van zijn afvalwater. Dat is veel meer dan welk ander land ter wereld dan ook', zei hij.
'Israël heeft de kennis om een milieuramp in Iran te voorkomen. Ik wil deze informatie delen met het volk van Iran. Helaas verbiedt Iran Israëli's om op bezoek te gaan, dus we moeten creatief te werk gaan', vervolgde hij. 'We zullen een Perzische website lanceren met informatie over hoe Iraniërs hun afvalwater kunnen recyclen. We zullen laten zien hoe Iraanse boeren hun gewassen kunnen redden en hun gezinnen kunnen voeden', beloofde de premier.

'Het Iraanse regime roept 'Dood aan Israël'. In antwoord roept Israël: 'Leven voor het Iraanse volk'. Het volk van Iran is goed en fatsoenlijk. Ze zouden niet alleen moeten staan tegenover zo'n wreed regime. Wij staan achter jullie. Wij willen helpen om ervoor te zorgen dat miljoenen Iraniërs niet behoeven te lijden. De haat van het Iraanse regime zal geen einde maken aan het respect en de vriendschap tussen onze beide volken', zei hij aan het eind van de video.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.