Netanyahu: internationale consensus tegen Iran in Syrië

Monday, June 11, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei zondag dat na zijn bezoeken aan Berlijn, Londen en Parijs een internationale consensus was bereikt over de militaire opbouw van Iran in Syrië.

Afbeelding: De wekelijkse kabinetsvergadering op zondag (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Bij de opening van de wekelijkse kabinetsvergadering zei hij: 'Vorige week was ik in Europa en heb ik met de drie belangrijkste politieke leiders gesproken. Tijdens mijn gesprekken heb ik mij geconcentreerd op de Iraanse agressie in onze regio en in het bijzonder op de Iraanse aanwezigheid in Syrië'.

Ondanks alles verklaarde Netanyahu dat 'de daadwerkelijke verwijdering van Iran uit Syrië een proces zal zijn'. Hij voegde eraan toe dat hij de leiders van Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk heft meegedeeld dat Israël elke Iraanse poging zal verhinderen om zich in Syrië te vestigen en Israël vanuit het door oorlog verscheurde land aan te vallen.

Ondertussen zei de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman zondag voor de Israëlische legerradio dat het Iraanse regime, gelet op de Amerikaanse sancties, 'in geleende tijd leeft'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.