Onderwatertunnel van Hamas verwoest

maandag 11 juni 2018 |  Redactie Israel Today, IDF
Het Israëlische leger heeft vorige week in het noorden van de Gazastrook een onderwatertunnel verwoest die het mariniers van Hamas mogelijk zou maken ongezien de zee in te gaan op slechts drie kilometer van de grens met Israël.

De ingang van de tunnel bevond zich in een militaire post van Hamas in Gaza. De tunnel lag op een diepte van twee tot drie meter en eindigde enkele meters in zee, maakte een legerwoordvoerder zondag bekend. Het bestaan van de tunnel was al enkele maanden bekend. In de video geeft de pijl de plaats van de aanval aan, waar een marinebasis en de toegangstunnel naar de zee werden aangevallen

De vernieling van de tunnel, onderdeel van een vergeldingsactie na het afschieten van granaten vanuit de Gazastrook, maakte deel uit van een omvangrijke operatie tegen de marine van Hamas. Er werd tevens een marinebasis in Noord-Gaza verwoest.

Het Israëlische leger verklaarde dat het "niet zal toestaan dat iemand de veiligheid van Israël in gevaar brengt en dat het elke vorm van terrorisme zal blijven bestrijden".

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.