Provocateur Ahed Tamimi blijft in de gevangenis

Thursday, June 07, 2018 |  Redactie Israel Today
De reclasserings­commissie heeft gisteren het verzoek vanAhed Tamimi afgewezen om haar gevangenisstraf met een-derde te verminderen. Tamimi werd in maart van dit jaar veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf voor onder meer het aanvallen van een Israëlische soldaat.

Afbeelding: Ahed Tamimi in de rechtbank (Archieffoto: Flash90)

De commissie motiveerde haar besluit met het argument dat Tamimi ideologisch gemotiveerd was en dat zij, gezien de veiligheidssituatie, een bedreiging kon vormen als zij voortijdig werd vrijgelaten. Bovendien moet de gevangenisstraf een waarschuwing zijn voor anderen.

Tijdens de zitting zei Tamimi: 'Ik zal de gevangenis met opgeheven hoofd verlaten. Vandaag hebben soldaten mijn neef, de 21-jarige Din Tamimi, gedood in het dorp Nabi Saleh', verwijzend naar het incident van gisteren.

De advocaat van Ahed Tamimi zei na de beslissing: 'Het is niet verwonderlijk dat de commissie Ahed niet vrijlaat uit de gevangenis. Toen ik de realiteit van de bezetting uitlegde, waaronder Ahed moet leven, antwoordde de commissie dat dit geen politieke verhandeling was. Hoe kon Elor Azaria voortijdig uit de gevangenis worden ontslagen, die heeft een terrorist doodgeschoten die al overweldigd was, en Ahed, die een soldaat heeft geslagen, moet in de gevangenis blijven?'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.