Brandende vliegers uit Gaza worden een reëel probleem

Wednesday, June 06, 2018 |  Redactie Israel Today
Hoewel Israëls militaire macht een ​​massale infiltratie kan stoppen, en zijn geavanceerde technologie die bijna elke raket uit de lucht kan slaan, heeft de Joodse staat op dit moment geen antwoord op de brandende 'terreur vliegers' die Palestijnen steeds vaker naar de zuidelijke Negev regio laten vliegen.

Door Hamas aangemoedigde Palestijnse activisten maken een normale vlieger met een molotovcocktail of ander brandgevaarlijk apparaat en laten de wind de rest doen door hem over de grens naar het zuiden van Israël te vliegen, waar duizenden hectares akkers en landbouwgrond zijn verschroeid door deze laatste terreur tactiek.

Alles wat Israël nu lijkt te kunnen doen is de brandenzo goed mogelijk te bestrijden, iets dat door de droge zomerhitte niet gemakkelijk gaat.

Ondertussen schrijven de internationale reguliere media nauwelijks over de terroristische vliegers, en blijven zelfs suggereren dat Israël de Palestijnse oproerkraaiers in Gaza zonder een goede reden verwondt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.