Ironische reactie van Israël op Iraanse dreig-tweet

woensdag 6 juni 2018 |  Redactie Israel Today
De hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, dreigde deze week opnieuw de Staat Israël van de kaart te vegen. Niet alleen omdat zijn land het niet eens is met het beleid van de huidige Israëlische regering, tweette hij in het Engels, het Iraanse regime accepteert het bestaan van Israël niet.

De Iraanse leider twitterde:
Ons standpunt ten opzichte van Israël is hetzelfde als het standpunt dat we altijd hebben ingenomen. #Israel is een kwaadaardige kankergezwel in de West-Aziatische regio die moet worden verwijderd en uitgeroeid: het is mogelijk en het zal gebeuren. 7/31/91 #GreatReturnMarch

De afsluitende hashtag was een verwijzing naar de massale door Hamas geleide infiltratiepogingen langs de grens tussen Gaza en Israël, een onstabiele situatie waarvan Israëlische functionarissen zeggen dat ze door Iran wordt gefinancierd en aangemoedigd.

Inmiddels weten we dat rationele argumenten op tafel komen een oefening in nutteloosheid is. De Israëlische ambassade in de VS gebruikte in plaats daarvan satire en reageerde op Khamenei's tweet misschien wel op de meest perfecte manier:


Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.