Aanslagen op Netanyahu en Nir Barkat verhinderd

dinsdag 5 juni 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische veiligheidsdienst (Shin Bet) heeft in de afgelopen weken de activiteiten van een terro­ris­tische cel onder leiding van een terrorist in Syrië aan het licht gebracht en verhinderd. Deze was onder andere van plan bekende Israëlische persoon­lijk­heden aan te vallen.

Afbeelding: Premier Benjamin Netanyahu en burgemeester Nir Barkat van Jeruzalem. (Archieffoto: Marc Israel Sellem/POOL)

In het kader van de huiszoekingen werd Muhammad Jamal Rashdeh gearresteerd, een 30-jarige inwoner van het vluchtelingenkamp Shuafat in Oost-Jeruzalem, die in het bezit is van een Israëlische identiteitskaart en in het verleden al gevangen heeft gezeten wegens terroristische misdrijven.

Tijdens zijn verhoor door de veiligheidsdienst werd duidelijk dat hij werd geleid door buitenlandse terroristen en dat hij van plan was terroristische aanslagen uit te voeren tegen verschillende doelen, waaronder belangrijke personen zoals premier Benjamin Netanyahu en burgemeester Nir Barkat van Jeruzalem.

Het bleek dat Rashdeh van plan was gebouwen van het Amerikaanse consulaat en een hoge Canadese delegatie, die in Jeruzalem was, aan te vallen, en om troepen van de Palestijnse Autoriteit in Judea en Samaria op te leiden.

Voor deze geplande aanvallen wilde de cel een terrorist uit Jordanië naar Israël brengen. Ook bleek dat Rashdeh - op bevel van een terrorist in Syrië - al verschillende operaties had uitgevoerd om informatie te verzamelen over mogelijke doelen. Tijdens de huiszoekingen werden nog meer verdachten gearresteerd, waardoor de genoemde geplande terreuraanslagen konden worden voorkomen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.