Video van de dag: Ashdod, ooit een Filistijnse stad

Tuesday, June 05, 2018 |  Redactie Israel Today, Evgeny Dubinsky

De video van vandaag toont de stad Ashdod, gelegen ten zuiden van Tel Aviv. De stad, gelegen aan de Middellandse Zee, heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld, zoals te zien is aan de vele nieuwe hoogbouw. Met ongeveer 220.000 inwoners is het één van de grootste steden van het land. Een van de grootste havens van het land ligt in Ashdod, waardoor de stad een belangrijk economisch centrum van de stad.

De stad heeft een strand van ongeveer 7,5 kilometer lengte, vaak de Riviera van Ashdod genoemd. De stad spant zich in om toeristen in de stad te interesseren. Bijna dagelijks meren cruiseschepen aan in de haven. Er worden nieuwe hotels gebouwd en toeristische infrastructuren ontwikkeld.

Er bestaat ook een historisch Ashdod, ongeveer 3 kilometer ten zuiden van de moderne stad. In de twaalfde eeuw voor Christus woonden hier de Filistijnen, Ashdod was een van hun vijf grote steden. In het 'Corine Maman Museum of Ashdod' is een permanente tentoonstelling genaamd 'De wereld van de Filistijnen', die een indruk geeft van de cultuur van de Filistijnen. Ashdod is zeker een bezoekje waard.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.