Priester in Bethlehem gestoken bij helpen toeristen

Sunday, June 03, 2018 |  Redactie Israel Today
De volgende videoclip doet de ronde op Israëlische sociale media, waar mensen niet al te blij zijn met beweringen dat Israël de reden is voor het afnemen van de christelijke bevolking in de door Palestijnen bestuurde gebieden, terwijl incidenten zoals deze volledig worden genegeerd.

Het beeldmateriaal komt van een bewakingscamera bij de ingang van een kerk of klooster in Bethlehem. Verscheidene buitenlandse christelijke toeristen worden door twee of meer jonge Palestijnse mannen lastig gevallen. Een lokale monnik of priester opent snel de poort en biedt hen onderdak voordat hij de aanvallers bestraft.

Een van de jonge Palestijnse mannen laat zich niet de les lezen door een christen en haalt daarom een mes tevoorschijn en steekt de priester door het hek heen.
De tijdregistratie van de bewakingscamera laat zien dat dit op vrijdag 1 juni is gebeurd.

Veel van de commentaren op de video kwamen van Israëli's die gefrustreerd zijn dat dergelijke aanvallen absoluut geen aandacht krijgen in de westerse media, die tezelfdertijd maar al te graag een Palestijns verhaal presenteren dat beweert dat Israël de bron is van alle christelijke ellende.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.