ICNN video: Waar ligt de echte Stad van David?

Sunday, June 03, 2018 |  Israel CNN
Wist u dat een groot deel van de oude stad van Jeruzalem niet echt de oude stad is? Weet u waar het paleis van Koning David stond of waar de oorspronkelijke muren van de stad staan? Wist u dat het oude Jeruzalem elke dag meer en meer wordt opgegraven en oprijst uit het stof van al die eeuwen?

In deze aflevering van het Joshua en Caleb Report ontmoeten we AnaRina Heymann, directeur van Jerusalem Watch, een organisatie die samenwerkt met de City of David en die mensen van over de hele wereld in staat stelt deel te nemen aan de restauratie en wederopbouw van Jeruzalem door 'Wachters op de Muren' te worden. Dat zij elke dag in Jeruzalem leeft en ademt maakt AnaRina, in haar eigen woorden, 'het gelukkigste meisje ter wereld'.

Zij komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, werkte daar voor het Joods Agentschap in de Aliyah-afdeling, waar ze mensen hielp naar Israël te verhuizen, totdat ze het niet langer uithield en zelf aliyah maakte. Niet lang na haar komst naar Israël, vond ze bij toeval de oude Stad van David. Dit werd voor haar niet alleen een levenslange passie in de archeologie, maar ook een roeping om actief deel te nemen aan het tot leven brengen van de profetieën van de Bijbel.

Deze video is zaterdagavond door Israel CNN uitgezonden op Family7

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.