Rusland: Israël mag Iraanse troepen in Syrië aanvallen

Friday, June 01, 2018 |  Redactie Israel Today
Er lijkt donderdag een einde te zijn gekomen aan de toenemende bezorgdheid, dat de escalerende Israëlische aanvallen op Iraanse doelen in Syrië zouden leiden tot directe botsingen met Russische troepen die actief zijn in het door oorlog verscheurde land.

Het Saoedische dagblad Asharq Al-Awsat meldde dat tijdens bijeenkomsten op hoog niveau tussen Israëlische en Russische functionarissen, dezen Jeruzalem 'groen licht' verleenden om de Iraanse pogingen om een ​​militair steunpunt in Syrië te vestigen, te blijven afstraffen.

In ruil daarvoor stemde Israël naar verluidt ermee in zich te onthouden van het aanvallen van militaire middelen die toebehoren aan het regime van de Syrische dictator Bashar Assad, die Moskou probeert te helpen de controle over het verdeelde land terug te krijgen.

Iran probeert ook Assad aan de macht te houden, maar in overeenstemming met zijn eigen agenda van regionale hegemonie, die ondanks de vriendschappelijke betrekkingen van Teheran met Moskou niet lijkt te passen bij de Russische plannen voor het Midden-Oosten.

Als de berichten juist zijn, zou dat een grote diplomatieke overwinning betekenen voor Israël, dat Rusland bij het conflict met Iran naar zijn kant heeft kunnen trekken, waardoor de Islamitische Republiek blijkbaar geen grote internationale steunpilaren heeft overgehouden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.