ICNN Video: Hulpproject van rabbi Moshe Peleg

Monday, May 28, 2018 |  Israel CNN
In deze aflevering vervolgen we het gesprek met rabbijn Moshe Peleg. Deze keer gaat het over zijn project in het hart van Jeruzalem. Misschien heeft u wel een romantisch beeld over Jeruzalem en Israël, maar de werkelijkheid is dat de situatie onder de jongeren achteruit gaat. Het gebruik van alcohol en drugs neemt toe.

Meisjes vanaf 15 tot vrouwen van 25 jaar komen soms onbedoeld in lastige situaties terecht. Sommige vallen in handen van Arabische loverboys, drugs- en alcohol­gebruik, incest, etc. zorgen dat een hele groep onbereik­baar lijkt. Het is de rabbijn die zich verantwoordelijk voelt voor deze risicovolle groep. Hij vangt meisjes op, zorgt voor studies, spreekt met hen, helpt waar mogelijk is. De resultaten zijn verbluffend.

Helaas loopt het project tegen zijn grenzen wegens tekort aan financiële ondersteuning. Een boeiend gesprek met opmerkelijke getuigenissen. Voor meer info: meomek-halev.org.il/ en de website: beera.co.il/shorashim/index.html
Deze video is zaterdagavond door Israel CNN uitgezonden op Family7

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.