Grote bouw­plannen voor Judea en Samaria

Thursday, May 24, 2018 |  Redactie Israel Today
Minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft grote plannen voor Judea en Samaria. Gisteren maakte hij bekend dat hij zich inspant voor bouwvergunningen voor wel 3900 nieuwe woningen in Judea en Samaria.

Afbeelding: Woningbouw in Ma'ale Adumim (Archieffoto: Miriam Alster/Flash90)

De regionale planningscommisie wordt gevraagd om de onmiddellijke bouw van 2.500 woningen goed te keuren, de bouw van 1.400 andere woningen zal later worden goedgekeurd. De huizen worden gebouwd in meer dan 30 gemeenten in Judea en Samaria. Er zijn 400 woningen gepland in Ariel, 460 in Ma'ale Adumin, 15 in Kiriat Arba in Hebron, 130 in Avne Chefetz, 180 in Talmon, 160 in Kfar Etzion en nog eens 60 in Chalamish (Neveh Tzuf).

'We hebben ons verplicht om in Judea en Samaria te bouwen en we zullen deze verplichting nakomen', zei Lieberman in een persverklaring. 'Tegen volgende week keuren we 2500 nieuwe woningen goed voor onmiddellijke bouw, nog in 2018, en in de komende maanden worden nog meer bouwvergunningen verwacht. We zullen met onze daden doorgaan met ons te vestigen in Judea en Samaria en het ontwikkelen.'

De Palestijnen hebben nog niet gereageerd op de aankondiging van Lieberman. Zij zien de Joodse nederzettingen als een obstakel voor een levensvatbare en samenhangende Palestijnse Staat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.