Israëlische leger valt terreur­tunnel aan

Wednesday, May 23, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische luchtmacht heeft dinsdagnacht weer een tunnel van Hamas aangevallen, in het noorden van de Gazastrook. Ook twee doelen van de marine van Hamas werden aangevallen.

Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger was dit een reactie op de militanten, die vanuit Gaza Israël binnendrongen en een post van het Israëlische leger in brand staken. Een andere reden is de voortdurende poging om 'drones en brandende vliegers over het grenshek naar Israëlisch grondgebied te vliegen'.

De terreurtunnel die afgelopen nacht werd vernield, was enkele weken geleden al ontdekt. Omdat een luchtaanval niet volledig garandeert dat de tunnel onbruikbaar is, onderzoekt het Israëlische leger enkele uren na de aanval of de tunnel is geneutraliseerd. Hij had de grens met Israël nog niet bereikt.

De Israëlische aanvallen zouden volgens de Palestijnse rapporten naar verluidt een boot in brand hebben gestoken die zou deelnemen aan een protestvloot tegen de blokkade van de Gazastrook. De Israëlische aanvallen zijn een poging om de marsen van terugkeer te verhinderen, zei een woordvoerder van Hamas. 'De voortzetting van het Israëlische geweld motiveert het Palestijnse volk om door te gaan met de volksdemonstraties, Israël zal de vastberadenheid van ons volk niet kunnen breken', zei de woordvoerder.

Ondertussen is er een video vrijgegeven waarop te zien is hoe terroristen gisteren de grens oversteken en een Israëlische legerpost in brand steken. Daarna keerden ze ongecontroleerd terug naar de Gazastrook.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.