Vrijheid van meningsuiting misbruikt voor 'Palestinisering'

Tuesday, May 22, 2018 |  Tsvi Sadan
Het is typerend dat de naam van mensen­rechten­activist Jafar Farah naar voren kwam in de context van ongeoorloofde Israëlisch-Arabische protesten in Haifa zondagavond. Het wil ons er aan herinneren, dat veel te veel van Israëls ‘mensenrechten’-NGO’s de doelstellingen van de PLO en Hamas steunen, in ieder geval voor zover deze terreurgroepen zich verzetten tegen het ‘racistische’ bestaan van een Joodse Staat.

Farah, een christen, werd met een gebroken been is gearresteerd. Het is nog niet bevestigd hoe zijn been gebroken tijdens de demonstratie. Dat weerhield hem en vele anderen er echter niet van om te beschuldigen van ‘politiegeweld’ tegen deze onschuldige demonstranten, wier enige misdaad was het trouw verklaren aan Hamas.
De vrijheid van meningsuiting is heilig in Israël. Daarom beval het hof de onmiddellijke vrijlating van negentien demonstranten, onder wie Farah, die waren gearresteerd wegens laster en het gooien van stenen naar de politie tijdens de rel.

Hoewel het weinig verschil zal maken, is het toch goed om zich te weten, dat dezelfde mensen die nu zo jammeren, vrolijk toekeken toen de politie rechtse demonstranten sloeg en lastig viel. Het wordt tijd dat de Israëli’s en de mensen in de hele wereld eindelijk inzien dat degenen die de Palestijnse zaak steunen – met name zij die zich verschuilen achter de sluier van de mensenrechten –, de vrijheid van meningsuiting op een vernuftige manier uitbuiten om de Israëlische Arabieren te radicaliseren en hen tot fanatieke Palestijnen te maken.
Wat de meeste Israëli’s zich niet realiseren is dat als ze de gemiddelde Arabier op straat zouden vragen wat de ‘Nakba’ is (de Arabische nederlaag in 1948), het meest voorkomende antwoord er een van verwarring en onwetendheid zou zijn. Pas wanneer Israëlische Arabieren onze ‘progressieve’ universiteiten binnengaan of ‘mensenrechten activisten’ worden, vernemen de meesten van hen dat er een ‘Nakba’ (of catastrofe) is geweest die hen werd aangedaan door de boze zionisten.

De waarheid is dat de meeste Israëlische Arabieren allergisch zijn voor de Palestijnse zaak. Maar de Israëlische democratie, die de vrijheid van meningsuiting zo heiligt, heeft het een minderheid van aanstichters gemakkelijk gemaakt om haat te spuwen in hun poging om de Arabieren, die momenteel vreedzaam in Israël leven, te radicaliseren. Het is onze democratie zelf die Palestijns nationalisme in Israël laat binnensluipen. Denk bijvoorbeeld aan Knessetlid Aida Touma-Suleiman van de Gezamenlijke Arabische Lijst, die na de Haifa-rellen zei dat Israël, en niet Hamas, de ware bron van terreur is. In naam van de vrijheid van meningsuiting is geen enkele strafmaatregel tegen Suleiman genomen.

Farah, het meest recente slachtoffer van ‘de Israëlische schurken’, werkt samen met de Israëlische mensenrechten-NGO’s om de visie van de Open Society te bevorderen, die gefinancierd wordt door George Soros. Het is geen geheim dat deze ‘Open Samenleving’ de beëindiging van Israël als Joodse Staat zou betekenen. Het zou het einde betekenen van het zionisme. Het zou overgave aan de krachten van de islam betekenen.

Deze gevaarlijke ‘Israëlische Palestijnen’ die de vrijheid van meningsuiting gebruiken om hun nationalistische aspiraties te bevorderen, worden in deze tijd gesteund door post-linkse Joden. Velen van deze Joden plegen afschuwelijke daden door het Kaddish-gebed [voor de doden] te zeggen voor de zielen van de Palestijnen die zijn gedood toen ze probeerden het grenshek van Gaza te doorbreken. Deze Joden, die bewust terroristen tot heiligen maken, zouden er zelf nooit aan denken Kaddish te zeggen voor de zielen van hun eigen overleden ouders: zij zijn immers ultra-seculier.

En toch wordt deze Joodse aanfluiting die de ‘Palestinisering’ van de Israëlische Arabieren samen met het Israëlische Arabische leiderschap aanmoedigt, niet bestreden door een rechtse regering die letterlijk bereid is de ultieme prijs te betalen voor de bescherming van de vrijheid van meningsuiting.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.