In Gaza heeft men geen zin meer om te vechten

Monday, May 21, 2018 |  Redactie Israel Today
In Gaza lijken de mensen Hamas niet langer blindelings te willen volgen en hun leven in gevaar te willen brengen. Een inwoner, die werd gearresteerd tijdens zijn poging Israël binnen te vallen, vertelt in een video over de situatie in Gaza, waar het leven alleen door Hamas wordt bepaald.

Alles wordt geregeld door Hamas, vertelt de man in de video. In de netwerken en ook via folders in de moskeeën, worden burgers gevraagd om naar het grenshek te gaan. Hamas zou de opstanden organiseren om een revolutie van de inwoners van de Gazastrook tegen hen, Hamas, te voorkomen,.

Vrouwen en kinderen vrouwen zouden worden gevraagd om voor de Israëlische soldaten te staan en te doen wat hun wordt gezegd. Men zou niet op hen schieten, liegt Hamas.
'De mensen worden moe en ze zijn het zat,' zei hij tenslotte. 'En een daarvan ben ik'.

Gisteren heeft een jonge inwoner van de Gazastrook zichzelf in brand gestoken uit protest tegen de slechte situatie in de Gazastrook en geprotesteerd tegen Hamas. Ooggetuigen kwamen hem te hulp, maar later bezweek hij aan zijn brandwonden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.