Paraguay opent nieuwe ambassade in Jeruzalem

Monday, May 21, 2018 |  Redactie Israël Today
De president van Paraguay, Horacio Cartes, is zondag in Israël aangekomen. Hij werd op de luchthaven van Ben Goerion ontvangen door de Israëlische minister van Binnenlandse Veiligheid Gilead Erdan. Hij opent vandaag de nieuwe ambassade van zijn land in Jeruzalem, en volgt daarmee Guatemala en de Verenigde Staten, die vorige week hun ambassades in de hoofdstad van Israël hebben geopend.

Op het vliegveld bedankte minister Erdan de gast uit Paraguay: 'Namens de Staat Israël bedank ik u voor uw besluit om de ambassade van Paraguay naar Jeruzalem te verplaatsen. Dit besluit onderstreept onze sterke relatie en versterkt onze soevereiniteit in Jeruzalem.'

Erdan zei verder dat Paraguay, door te besluiten de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, het recht van Israël erkent om zijn hoofdstad te vestigen. 'Ik ben er zeker van dat er meer staten zullen volgen,' zei hij.

President Cartes zei vorige maand dat hij nog voor het einde van de ambtstermijn van zijn regering de ambassade van Herzlia aan Jeruzalem wil verplaatseen. Dit besluit was zeer omstreden in Paraguay.

De openingsceremonie vindt plaats om 12 uur, in aanwezigheid van premier Benjamin Netanyahu, in het stadsdeel Malcha. Netanyahu ontvangt daarna president Cartes in zijn ambtswoning.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.