'Vanuit het noorden zal het onheil losbreken'

Friday, May 18, 2018 |  Tsvi Sadan
Men zou zich moeten afvragen waarom de antisemitische retoriek van de Turkse president Erdogan zo licht terzijde wordt geschoven. Of waarom Europa, verliefd op de Palestijnen die dromen van de vernietiging van Israël, de nucleaire overeenkomst met Iran steunt.

In plaats van te denken aan de Iraanse fascinatie voor het nazi-concept van het Arische ras (onder de nazi-invloed heeft Perzië de naam veranderd in Iran of het land van de Ariërs), doet Europa in plaats daarvan een oogje dicht voor Irans uitgesproken verlangen om Israël uit te roeien. Het kan zijn dat in onze vreemde wereld, waar 'nazi' een scheldwoord is geworden voor degenen die het niet eens zijn met onze politieke opvattingen, de echte nazi's onzichtbaar worden, en dus vrij om hun eigen versie van de ''Endlösung' na te streven. '

Laten we dus aan het volgende worden herinnerd. Tijdens de Internationale Mount of Olives Peace Awards in de Cemal Resit Rey-concerthal in Istanboel, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat de 'Palestijnen het symbool zijn van alle onderdrukte mensen in de wereld vanwege de vervolging, moordpartijen en onrecht dat zij hebben ondergaan.' De toekomst van de mensheid zou bepaald worden door haar standpunt met betrekking tot de Palestijnse zaak en de kwestie Jeruzalem, benadrukte hij, eraan toevoegend 'de mensheid zich zal keren naar het licht, vrijheid en morele waarden, of naar onrechtvaardigheid en onderdrukking.'

De vreselijke woorden van Erdogan (er zijn veel meer voorbeelden) weerspiegelen Hitlers houding jegens de Joden. In zijn misselijkmakende boek Mein Kampf schreef Hitler dat 'de Jood het meest opvallende contrast met de Ariër biedt' - de ideale mens die al generaties lang onder Joodse onderdrukking heeft geleden. Door de Palestijnen uit te kiezen als het symbool van alle onderdrukte volkeren in de wereld, heeft Erdogan dezelfde beschuldiging geuit, namelijk dat Israël deze duivelse agent is die de menselijke samenleving ruïneert door deze ongerepte, Arisch-achtige Palestijnen te schaden.

Evenzo verdient het afschuwelijke onrecht dat Israël de Palestijnen toebrengt een universele campagne tegen de Joodse staat, of, zo u wilt, de lancering van een heilige oorlog door de zonen van het licht tegen de zonen van de duisternis. Hitler zei: 'Mijn gedrag is in overeenstemming met de wil van de Almachtige Schepper. Als ik op wacht sta tegenover de Jood, verdedig ik het handwerk van de Heer. '

Erdogan ziet Israël als moreel corrupt, een despotische entiteit die vrijheid en mensenrechten ontkent, een paria-staat die vredelievende, onschuldige mensen onrecht aandoet. Dit is hoe Hitler de Joden zag: 'Op het gebied van de politiek begint [de Jood] nu het idee van democratie te vervangen door de dictatuur van het proletariaat in te voeren (...) Economisch brengt hij de vernietiging van de Staat tot stand door een systematische methode om sociale ondernemingen te saboteren. bedrijven (...) politiek handelt [de jood] door zijn middelen van bestaan ​​uit de Staat terug te trekken (...) de culturele activiteit [van de Joden] bestaat uit het censureren van kunst, literatuur en het theater (...) van religie maakt hij een aanfluiting. Moraliteit en fatsoen worden beschreven als verouderde vooroordelen. '

Erdogan's nazi-achtige retoriek kwam kort nadat Machmoud Abbas zijn eigen steun aan Hitlers opvattingen uitsprak. De Holocaust werd niet veroorzaakt door antisemitisme, maar door het 'sociale gedrag' van de Joden, waaronder het uitlenen van geld, bralde de Palestijnse leider vanuit zijn fort in Ramallah.

De overweldigende moslimsteun voor Hitler zou te duidelijk moeten zijn om te negeren. En toch is dat precies wat de internationale gemeenschap doet. Door deze weigering om de confrontatie aan te gaan met de nieuwe islamitische uitingen van nazisme kunnen mensen zoals Erdogan, Abbas en de Iraanse Ayatollah Khamenei hun fobie blijven voeden. In hun fantasiewereld kan Israël worden afgebeeld in elke vorm die zij wensen. Hen met de feiten confronteren is daarom net zoiets als proberen Hitler ervan te overtuigen dat 'De protocollen van de Wijzen van Zion' een Russische hoax is. Sterker nog, hoe harder Israël deze personen veroordeelt, hoe meer ze overtuigd zijn van hun eigen antisemitische conclusies. Hitler schreef dat de krachtige verwerping door de Joden van 'De protocollen', 'bewijsmateriaal was ten gunste van hun authenticiteit'.

Als de beweringen in 'The Protocols' waar zouden zijn, zouden de nieuwe nazi's het volste recht hebben om de wereld te verenigen in een poging om Israël van de aardbodem te vegen. Aan de andere kant, als Erdogan, Abbas en Khamenei echte manifestaties van het nazisme van de 21ste eeuw zijn, dan is het tijd om te stoppen met het prijzen van de Chamberlains en op zoek te gaan naar een Churchill.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.