Huizen in Sderot beschadigd door machinegeweervuur

Thursday, May 17, 2018 |  Redactie Israel Today
De inwoners van de stad Sderot, die in de directe omgeving van Gaza ligt, hadden gisterenmiddag geluk toen vier huizen werden getroffen door kogels die vanuit Gaza waren afgevuurd. Er was alleen materiële schade, niemand is gewond geraakt.

Afbeelding: De stad Sderot (Archieffoto: Miriam Alster/Flash90)

In totaal vier huizen werden beschadigd door de kogels, waaronder het huis van de voormalige burgemeester van de stad, Eli Moyal. Plotseling was er een enorm lawaai, vertelde hij in een gesprek met verslaggevers. Hij ging toen de tuin in en zag daar rondom scherven liggen.

De schoten vonden plaats kort nadat het Israëlische leger met een aanval op een post van Hamas in het noorden van Gaza had gereageerd op schoten, afgevuurd door Hamas op Israëlische veiligheidstroepen.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei: 'Er kwam zwaar mitrailleurvuur uit de Gazastrook. Het Israëlische leger neemt dit incident zeer serieus en beschouwt Hamas verantwoordelijk voor alles wat er in Gaza gebeurt.'

In reactie op de beschieting heeft het Israëlische leger gisteravond doelen van Hamas in het noorden van Gaza aangevallen. Doelen waren onder meer gebouwen, een militair complex en diverse faciliteiten voor de productie van wapens.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.