Hamasleider: protesten in Gaza niet vreedzaam (video)

woensdag 16 mei 2018 |  Redactie Israel Today, MEMRI
Degenen die de waarheid willen weten over de situatie langs de grens met de Gazastrook, moeten goed luisteren naar de leiders van Hamas, die de kustenclave regeert – als ze Arabisch spreken.

'Wanneer we het hebben over “vreedzaam verzet”' bedriegen we het publiek', zegt Hamas-leider Machmoud Al-Zahar ongegeneerd in een interview met Al-Jazeera, dat vertaald werd door MEMRI. Al-Zahar leek in feite een beetje gepikeerd, dat zijn interviewer suggereerde dat de protesten in de Gazastrook 'vreedzaam' waren.

Ook de rivalen van Hamas in de Palestijnse Autoriteit winden er geen doekjes om, als het gaat om de ware aard van wat er in de Gazastrook gebeurt... in ieder geval niet als ze in het Arabisch spreken.

Twee weken geleden heeft Machmoud Habbash, senior adviseur van PA-president Machmoud Abbas, in een vrijdagpreek Hamas gehekeld omdat die kinderen naar de grens met Gaza stuurde om geweld te gebruiken tegen Israëlische soldaten.


De waarheid is bekend, en gemakkelijk beschikbaar. Maar voor de internationale gemeenschap, en in het bijzonder de reguliere media, is het wel handig om te negeren wat er in het Arabisch wordt gezegd, omdat ze een agenda nastreven die zeer partijdig is ten opzichte van Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.