Guatemala opende zijn ambassade in Jeruzalem

Wednesday, May 16, 2018 |  Redactie Israel Today
Woensdagmorgen opende Guatemala zijn nieuwe ambassade in Jeruzalem. Het is daarmee het tweede land na de Verenigde Staten dat Jeruzalem erkent als de hoofdstad van de Staat Israël.

Guatamala en Israël zijn al vele jaren goede vrienden. Guatemala was een van de 33 Staten die de oprichting van de Joodse Staat in 1947 steunden. Het was ook het tweede land dat een jaar later de Staat Israël erkende en een van de eerste Staten die een diplomatieke missie in Jeruzalem opende.

Israël en Guatemala werken al vele jaren samen. En vandaag wordt in Malcha in Jeruzalem de nieuwe Guatemalteekse ambassade geopend.

Video van de openingsceremonie.

Tijdens de openingsceremonie van de nieuwe ambassade van Guatemala zei president Morales dat Israël een licht van de naties was en onderstreepte hij de nauwe betrekkingen van zijn land met Israël.
'Dit is het begin van een historische dag voor de betrekkingen tussen Guatemala en Israël', vervolgt hij. 'Wij zijn broeders en zusters. Guatemala en Israël werken al 70 jaar samen. We voelen ons hier thuis omdat we weten dat het Joodse volk van het volk van Guatemala houdt.

Premier Benjamin Netanyahu zei: 'Guatemala was het tweede land dat de Staat Israël erkende. Uw VN-ambassadrice heeft zich voor de Staat Israël ingezet en het verdelingsplan gesteund. We delen zoveel gemeenschappelijke waarden en doelen, ondanks de grote afstand tot elkaar. Maar in werkelijkheid zijn we niet zo ver van elkaar verwijderd'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.