Palestijnen willen Israël vervolgen voor oorlogsmisdaden

Tuesday, May 15, 2018 |  Redactie Israel Today
De Palestijnse Autoriteit heeft besloten Israël bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag aan te klagen voor oorlogsmisdaden wegens zijn bouw van neder­zettingen.
De PA heeft ook drie dagen van rouw uitgeroepen wegens de doden in de Gazastrook.

Afbeelding: Machmoud Abbas tijdens de bijeenkomst van maandag in Ramallah (Foto: Flash90)

De hoofdonderhandelaar van de Palestijnse Autoriteit Saeb Erekat maakte dit bekend na een ontmoeting van de Palestijnse leider Machmoud Abbas en hoge functionarissen van de PLO. De reden voor de bijeenkomst was de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem en de gebeurtenissen in de Gazastrook, waar gisteren tijdens de onlusten 59 Palestijnen om het leven zijn gekomen.

De poging van de Palestijnen om Israël voor oorlogsmisdaden te vervolgen zou de toch al gespannen betrekkingen tussen beide partijen nog verder kunnen verslechteren.

De Palestijnen worden door het Internationaal Gerechtshof erkend sinds de Algemene Vergadering van de VN in 2012 de 'Staat Palestina' de status van waarnemer heeft toegekend. Erekat zei dat ze zich nu bij andere internationale organisaties zullen aansluiten. Dergelijke besluiten zijn tot nu toe sterk bekritiseerd door de VS en Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.