ICNN Video: In Our Hands, de strijd om Jeruzalem

dinsdag 15 mei 2018 |  Israel CNN
Eeuwenlang leefden de Joden in ballingschap. Een generatie lang hadden ze geen toegang tot de stad van hun voorouders. Zes dagen lang, omringd door vijanden, stond Israël er alleen voor en veranderde ze de geschiedenis. In het voorjaar van 2017, bij de 50ste verjaardag van de Zesdaagse Oorlog, herdenkt CBN deze historische strijd met een nieuwe film, In Our Hands: de strijd om Jeruzalem.

In mei 1967 verenigden de Arabische landen zich met als doel Israël van de kaart te vegen. Minder dan 20 jaar na de oprichting van hun land stond Israël op het punt om vernietigd te worden. Die zes dagen, begin juni 1967, veranderde de geschiedenis voorgoed. In Our Hands vertelt het verhaal van Israëls 55e Paratroepers brigade en hoe de IDF alles riskeerde voor het behoud van hun vaderland. Aan de hand van interviews en historische re-enscenering focust deze docudrama zich op de inzet en de opoffering van de soldaten die Jeruzalem weer herenigden.

Misschien herinnert u zich nog hoe de IDF riep: 'De Tempelberg is in onze handen.' Misschien wilt u gewoon graag meer informatie over deze glansrijke Israëlische overwinning. Hoe dan ook, de twee uur durende documentaire In Our Hands zal u zeker boeien.
Deze video is vrijdagavond door Israel CNN uitgezonden op Family7

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.