Live stream opening van de Amerikaanse ambassade

maandag 14 mei 2018 |  Redactie Israel Today
Vandaag wordt de nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem ingewijd met een plechtige ceremonie. Israël Today laat u de ceremonie in de Jeruzalemse wijk Arnona in een livestream zien:

Afbeelding: Opening van de nieuwe ambassade van de VS in Jeruzalem (foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Live vanuit Jeruzalem

'Verplaatsing van de ambassade naar Jeruzalem belangrijk voor langdurige vrede'

De Amerikaanse afgezant in het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, heeft verschillende twitterberichten geschreven over de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Dit zou een noodzakelijke voorwaarde voor een duurzame vrede zijn.

Maandagochtend, een paar uur voor de openingsceremonie van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem, zei Jaron Greenblatt dat het verplaatsen van de ambassade niet betekent dat Amerika zich ontdoet van zijn belofte om een langdurig vredesakkoord te bereiken, maar dat dit zelfs een noodzakelijke voorwaarde is.

Hij noemde ook het besluit van het Amerikaanse Congres in 1995 om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen en de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. Tot nu toe hebben de voormalige presidenten dit echter herhaaldelijk steeds met zes maanden uitgesteld. 'Al meer dan twee decennia heeft de vertraging in de verplaatsing van de ambassade ons niet dichter bij een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen gebracht', schreef hij.

De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door de Amerikaanse president Donald Trump is niets anders dan de erkenning van de werkelijkheid, aangezien de gehele regering zich in de stad bevindt.

Inmiddels heeft de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, maandagochtend tijdens een bijeenkomst van de Orthodox Union, de koepel van Joodse gemeenschappen en organisaties in de Verenigde Staten, gezegd dat de naties van de wereld zouden terugkeren naar Jeruzalem, onder leiding van de beste vriend van Israël, de Verenigde Staten.

De verplaatsing van de ambassade is de danken aan veel mensen, maar zonder de moed, visie en kracht van president Trump zou dit niet mogelijk zijn geweest.

De nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem wordt vandaag om 16 uur plaatselijke tijd (15 uur Nederlandse tijd) ingewijd in de in de Jeruzalemse wijk Arnona. De Amerikaanse delegatie van ongeveer 250 leden wordt geleid door dochter Trumps Ivanka, haar man Jared Kushner en de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.