Hamas bedreigt Joden nabij de Gazastrook

Monday, May 14, 2018 |  Redactie Israel Today
Hamas heeft een video uitgebracht waarin het dreigt de inwoners van Joodse plaatsen in de buurt van de Gazastrook te vermoorden en adviseert hen, hun huizen te verlaten voordat het te laat is.

Afbeelding: Arabische 'demonstranten' bij de protesten op vrijdag (foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

'Aan de inwoners van het grensgebied van de Gazastrook: Een woord een woord. De Palestijnen stromen onstuitbaar naar het grenshek om er doorheen te breken. We raden u aan, uw huis onmiddellijk te verlaten', zegt de video.

'De draken [brandende vlieger] zijn slechts het topje van de ijsberg. Iedereen die blijft zal de volledige gevolgen moeten dragen. Jullie zijn gewaarschuwd! We zullen de grens doorbreken en de steden bereiken, en we zullen niet alleen sterven.'

Al eind april zei de leider van Hamas, Ismael Haniye, tijdens de vrijdagse marsen naar het grenshek dat men 'heel Palestina' zal bevrijden. Iedereen die tegen hen strijdt zal met een ijzeren hand worden geslagen.'


Haniye met een katapult, afgelopen vrijdag.

'Dit is ons land, Al-Quds (Arabisch voor Jeruzalem) is onze heilige plaats. Terugkeer is ons recht,' zei hij.

Deze maandag, een dag voor de Arabische 'Nakbadag', de Arabische dag ter herdenking van de ramp die de stichting van de Staat Israël voor hen heeft veroorzaakt, wil Hamas honderdduizenden mensen naar het grenshek brengen uit protest voor de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem.

Egyptisch aanbod
Ondertussen berichtte de Arabische krant Al-Akhbar dat Egypte had aangeboden om de grensovergang Rafah te openen als Hama de terugkeer-marsen zou stopzetten. Als de marsen worden stopgezet, is Egypte bereid om vitale goederen over zijn grens naar Gaza te brengen en in de meest elementaire behoeften van de inwoners van Gaza te voorzien, zoals elektriciteitsvoorziening.
Het aanbod werd vrijdag gedaan op tijdens Ismael Haniye's korte bezoek aan Egypte.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.