Tunnel vernietigd - Kerem Shalom grensovergang dicht

Sunday, May 13, 2018 |  Redactie Israel Today
♦ Hamas terreurtunnel bij kibboets Erez opgeblazen,
♦ Grensovergang Kerem Shalom in brand gestoken,
♦ Toevoerleiding gas en brandstof naar Gaza vernield,
♦ Israël sluit grensovergang Kerem Shalom tot nader order.

De Israëlische luchtmacht heeft zaterdag weer een terreurtunnel van Hamas vernietigd. De tunnel bevond zich in de buurt van de grensovergang Erez, niet ver van Kibboets Erez. Hij was een paar weken geleden opgespoord met behulp van nieuwe technologie voor opsporen van tunnels.

Nu hij nog maar een paar meter van de grens met Israël was, besloot het Israëlische leger hem te vernietigen. Volgens Palestijnse bronnen werden tien raketten naar de tunnel neergeschoten. Er zouden geen gewonden zijn.
Tekst in de video:
קיבוץ ארז Kibboets Erez
מעבר ארז Grensovergang Erez
אית חאנון Bet Chanoen, stad in de noordoosthoek van de Gazastrook.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei: 'Tot op heden hebben we in totaal negen tunnels aangevallen. Deze tunnel is de eerste die we vernietigden voordat hij het Israëlische grondgebied bereikte. Hamas probeert de protesten bij het grenshek te gebruiken om terroristische aanvallen uit te voeren.'

Kerem Shalom-overgang gesloten
De woordvoerder gaf ook commentaar op de rellen bij de Keren Shalom grensovergang, in het zuiden van de Gazastrook. Daar hebben herrieschoppers voor miljoenen schade aangericht. Vrijdag werden er gasleidingen en een brandstofinstallatie vernietigd, die worden gebruikt voor transport naar de Gazastrook en nu onbruikbaar zijn. 'De actie van Hamas bij de Kerem Shalom-grensovergang was cynisch en tegen de inwoners van de Gazastrook en de landen die de faciliteiten hebben gefinancierd. Het feit dat Hamas tunnels graaft onder de overgang bewijst dat Hamas zijn eigen burgers in gevaar brengt. Hamas doodt de Gazastrook. '

Arabische onruststokers steken de Kerem Shalom-grensovergang in brand.

De schade aan de grensovergang, die dient om goederen naar de Gazastrook te vervoeren, wordt geschat op ongeveer 9 miljoen dollar. De grensovergang is nu voorlopig afgesloten, zodat in de nabije toekomst geen brandstof of gas kan worden afgeleverd in de Gazastrook.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.