Ambassade VS in Jeruzalem wordt maandag geopend

Sunday, May 13, 2018 |  Redactie Israel Today
Jeruzalem bereidt zich voor op de opening van de nieuwe Amerikaanse ambassade, maandag. In de omgeving van het nieuwe ambassadegebouw in het Jeruzalemse stadsdeel Arnona zijn de omliggende straten al ontruimd en gedecoreerd met Amerikaanse en Israëlische vlaggen. Een doek verhult het nieuwe naambord van de Amerikaanse ambassade.

Afbeelding: De laatste voorbereidingen voor de inwijding van de nieuwe Amerikaanse ambassade (foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Vandaag zijn de dochter van de Amerikaanse president Donald Trump Ivanka en haar echtgenoot Jared Kushner in Israël aangekomen. Samen met de Amerikaanse minister van Financiën, Mnuchin, zullen zij aan het hoofd staan van een grote Amerikaanse delegatie die de openingsceremonie van de nieuwe ambassade zal bijwonen.

'Imet grote vreugde keer ik terug naar Jeruzalem,' schreef Ivanka in haar Instagram-account. 'Het is voor mij een eer om deel uit te maken van de delegatie en president Trump, zijn regering en het Amerikaanse volk te vertegenwoordigen bij deze speciale ceremonie om de nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem in te wijden', schreef ze verder.

De Amerikaanse delegatie zal uit 250 mensen bestaan, waaronder congresleden, rabbijnen en regerings­functionarissen. Ook de vice-minister van Buitenlandse Zaken John Sullivan en de gezant voor het Midden-Oosten Jason Greenblatt, en natuurlijk de Amerikaanse ambassadeur David Friedman zullen aanwezig zijn.

Zondagmiddag nodigt premier Benjamin Netanyahu de delegatie uit voor een feestelijke receptie. Netanyahu zei vandaag op Jeruzalemdag, dat de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem een historisch moment is. 'We zullen Jeruzalem blijven opbouwen en ontwikkelen, zijn verleden blootleggen en zijn toekomst opbouwen,' zei hij.

Chananya Naftali, de nieuwe PR-medewerker van premier Benjamin Netanyahu, toont u het stadsdeel Arnona, waar het gebouw van het Amerikaanse consulaat staat dat promoveert tot ambassade.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.